Prijzen van winkelpanden blijven dalen

zondag - 8 december 2019
Prijzen van winkelpanden blijven dalen

De transactieprijzen van winkelpanden daalden het afgelopen halfjaar met zeven procentpunt ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).

Op 1 juli 2019 ligt het prijsniveau van winkelpanden vijftig procent lager dan in 2009. Toenemende leegstand als gevolg van online concurrentie zorgen ervoor dat winkelpanden minder in trek zijn, met minder transacties van winkelpanden als gevolg.

Uit het onderzoek blijkt wel dat er verschil zit tussen de prijzen van winkelpanden in de Randstad en daarbuiten. Net als in 2018 en 2017 stegen de prijzen in de Randstad wel, terwijl buiten dit gebied de prijzen afnemen sinds 2007.


In tegenstelling tot de winkelpandenprijzen, stijgen de prijzen voor kantoorpanden wel. In het eerste halfjaar van 2019 liepen de prijzen voor bedrijfsruimten met vijf procent op. Voor kantoren gold een stijging van dertien procent.

Home