DHL gaat bezorgen met elektrische auto's

dinsdag - 30 april 2019
DHL gaat bezorgen met elektrische auto's

DHL gaat in Utrecht en Rotterdam met elektrische auto’s rijden, die tot in de binnensteden bezorgen. Of er een uitrol naar andere steden gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.

De elektrische busjes zijn van de Franse fabrikant Goupil. Het voertuig heeft een compact formaat, biedt ruimte voor twee zitplaatsen en rijdt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. Het bereik is volgens de pakketbezorger voldoende voor een hele bezorgdag.

Vorig jaar zette DHL ook al in op duurzaamheid door in Groningen en Tilburg zogenoemde CityHubs te openen voor duurzame stadsdistributie. De vestigingen hebben een winkelfunctie van waaruit fietskoeriers en elektronische bestelauto’s pakketten kunnen bezorgen en afhalen.
Ook in de Goudse binnenstad is duurzame stadsdistributie onderwerp van diverse overleggen en discussie. Het komt ook terug in de besprekingen rond de mobiliteitsvisie onder andere over het terugdringen van groot vrachtverkeer in de binnenstad. 
 
DHL is in 220 landen actief en heeft 2800 servicepunten in ons land. 

Home