Kaas- en ambachtenmarkten gestart op Markt in Gouda

zaterdag - 6 april 2019
Kaas- en ambachtenmarkten gestart op Markt in Gouda

Afgelopen donderdag werd op de Markt in Gouda de eerste kaas- en ambachtenmarkt van het seizoen gehouden. Kinderen in klederdracht haalden een partij kazen op aan de Turfmarkt die in optocht rond 9.30 uur naar de Markt werd gebracht. Daar was uiteraard volop ruimte voor een fotomoment.

De kaas- en ambachtenmarkten worden jaarlijks door steeds meer toeristen bezocht. Schattingen wijzen uit dat er afgelopen jaar in totaal ruim 100.000 bezoekers waren. Allerlei instellingen profiteren mee van dit groeiende aantal bezoekers. Zo liet Jaap van Rijn van de St. Janskerk weten dat afgelopen donderdag een record-aantal van 513 mensen de St. Janskerk had bezocht.
Ook Museum Gouda speelt in op de kaas- en ambachtenmarkten. In de zaal met de maquette die Gouda in het jaar 1562 laat zien, is een expositie van de Goudse fotografe Sandra Zeilstra met portretten van verschillende kaasjongens en kaasmeisjes. Deze expositie werd afgelopen donderdagmiddag geopend door museumdirecteur Marc de Beyer.

De kaas- en ambachtenmarkten worden iedere donderdagochtend gehouden van 10.00 tot 12.30 uur van 4 april tot en met 29 augustus. Alleen op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is er geen kaasmarkt in verband met de jaarlijkse Keramiekdagen op die donderdag en vrijdag.   

Home