Veiliger maken toegangsweg Goudse Poort N452

vrijdag - 1 februari 2019
Veiliger maken toegangsweg Goudse Poort N452

Op de toegangsweg vanaf de A12 naar Gouda toe gebeuren veel ongelukken in de bocht bij het benzinestation. Door te hard rijden vliegen auto’s uit de bocht en belanden ook wel op de andere rijhelft. Met een mix van maatregelen wordt dat nu aangepakt.

De toegangsweg van de Goudse Poort gaat bij het binnenrijden van Gouda net voor de bocht over van een 80 km- naar een 50 km-weg. Uit metingen van de politie blijkt dat automobilisten zich daar vaak niet aan de snelheid houden. Met name bij slecht weer of avond/nacht zorgt de bocht daardoor voor veel ongelukken. Hierdoor is dit een belangrijke ongevalsplek in Gouda. Eerdere maatregelen in 2015 zoals duidelijker wegmarkering, bochtschilden en waarschuwingsborden zijn dus nog niet voldoende.

Verkeerswethouder Hilde Niezen: “Het verbeteren van de verkeersveiligheid staat hoog op de collegeagenda. Gouda moet ook in de toekomst als stad veilig in beweging kunnen blijven. Daarom gaan we nu met allerlei nieuwe maatregelen de toegangsweg Goudse Poort veiliger maken.”


Op korte termijn worden maatregelen genomen om hier de verkeersveiligheid te verbeteren. De vangrail in de middenberm wordt verlengd voor de veiligheid van tegenliggers. De politie heeft toegezegd om regelmatige snelheidscontroles te houden en om automobilisten te waarschuwen komt er tijdelijk een verlicht informatiebord.

Daarnaast komen er later dit jaar andere maatregelen die nu voorbereid worden. Zoals: opvallender snelheidsborden en wegmarkering, optisch versmallen van de weg en verbetering van de binnenbocht.

Home