Grote veranderingen aan winkelstraat Kleiweg in binnenstad

vrijdag - 21 september 2018
Grote veranderingen aan winkelstraat Kleiweg in binnenstad

Na de crisis van enkele jaren geleden gingen diverse winkelketens alsnog failliet. De Schoenenreus, Dolce, Van Dalen, Kijkshop, Phonehouse en V&D zijn maar enkele voorbeelden van ketens die het loodje legden. Vooral op de Kleiweg in de binnenstad van Gouda veroorzaakten de faillissementen grote gaten in het winkelbestand.

De gemeente Gouda, de vastgoedeigenaren en de ondernemerskoepel S.O.G. sloegen echter de handen ineen om te proberen via pand-tot-pand-benadering nieuwe huurders te vinden voor de winkelpanden. Ook pakten zij gezamenlijk de verwaarloosde kop van de Kleiweg aan. Er volgde een herinrichting en een fietssteiger in het water.
Deze aanpak had succes. Direct na de herinrichting verhuisde de drukbezochte ANWB-winkel van het Stationsplein naar de kop van de Kleiweg. Ook de Stadswinkel - een initiatief van de S.O.G. - vestigde zich op de kop.

Inmiddels zijn er grootse plannen met het voormalige pand van V&D. Dat wordt op dit moment verbouwd voor modeketen The Sting die een paar winkelpanden verder op zit. Dit wordt een groot nieuw winkelpand waarin The Sting op 11 oktober feestelijk opengaat (zie foto). In het pand dat The Sting achterlaat komt zusterbedrijf Costes, een trendy modemerk voor met name jongeren.
Schuin aan de overkant op de Kleiweg komt vanaf de Markt damesmode Ulla Popken. En nog verder op de hoek met de Turfmarkt wordt een pand verbouwd voor de komst van een grote winkel van Rituals.
En met al die positieve ontwikkelingen krijgen zowel de Kleiweg als het gehele kernwinkelgebied een reuze impuls. 

 

 

 

 

Home