Picnic wil actief worden in zeventig plaatsen

maandag - 13 augustus 2018
Picnic wil actief worden in zeventig plaatsen

Picnic verwacht eind dit jaar in zo’n zeventig plaatsen actief te zijn. De wachtlijst is inmiddels gegroeid tot vijftigduizend mensen, zei medeoprichter Michiel Muller onlangs in het Financieele Dagblad.

Picnic bezorgt nu boodschappen in zo’n vijftig Nederlandse plaatsen. Daaronder is ook Gouda. Muller noemt de wachtlijst ‘een godsgeschenk’. “De wachtlijst helpt Picnic om beheerst te groeien en teleurstellingen te vermijden.” De e-tailer liet eerder weten dit jaar 250 miljoen euro omzet te verwachten, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

In Amersfoort, waar Picnic in 2015 van start ging, heeft volgens Muller de helft van de huishoudens zich ingeschreven en rijden vijftig bezorgwagentjes. Daarnaast maakte de websuper dit jaar de stap naar Duitsland. 

Picnic haalt sinds kort ook retourzendingen van Wehkamp en bibliotheekboeken op. De e-tailer verwacht die diensten verder uit te breiden en ‘een grote busdienst voor de bulk van de dingen’, te worden.

Home