Groothandels zijn 2018 begonnen met meer omzet

woensdag - 13 juni 2018
Groothandels zijn 2018 begonnen met meer omzet

Groothandels hebben in de eerste maanden van 2018 meer omzet geboekt dan vorig jaar. De groei van 1,9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar was wel de laagste in twee jaar.
Ook daalde het aantal faillissementen onder groothandelaren tot het laagste aantal in de afgelopen vijf jaar. Nu.nl bericht hierover.


Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de omzet toenam door hogere grondstofprijzen, meer vraag naar bouwmaterialen en een hogere melkprijs. De verder dalende graanprijs drukte daarentegen de omzet.
De omzet van groothandelaren in bouwmaterialen steeg met meer dan acht procent en bij de zuivelhandel was sprake van een stijging met ruim dertien procent.
De omzet in de oliehandel, de metaal- en ertshandel en van leveranciers van chemische producten steeg elk met 3,5 procent. In de industrie werd meer geïnvesteerd en de leveranciers zagen de grotere vraag naar machines vertaald in een omzetgroei van ruim vijf procent.

De handel in graan had met een daling van 16,7 procent een fors lagere omzet. De verwachtingen van de groothandelaren voor het tweede kwartaal zijn iets minder positief dan voor de eerste drie maanden, maar blijven wel hoog.

Home