Eerste kaasmarkt van het seizoen op Goudse Markt

donderdag - 5 april 2018
Eerste kaasmarkt van het seizoen op Goudse Markt

Donderdag 5 april werd de eerste kaasmarkt van het seizoen op de Markt van Gouda gehouden. Kinderen in klederdracht brachten de eerste kazen vanaf de Turfmarkt met een kaasbrik naar de Markt. Om 10.00 uur werd de kaasmarkt officieel geopend door wethouder Thierry van Vugt.
Ondanks het kille weer waren er veel bezoekers onder wie talloze buitenlandse toeristen. Behalve het bezoeken van de kaasmarkt namen die ook een kijkje in de Waag waar ze zich konden laten wegen. Tussendoor werden partijtjes kaas gewogen.

Om 12.30 uur na afloop van de kaasmarkt begon de jaarlijkse ceremonie van het benoemen van een ere-waegmeester, een titel voor diegene die zich in en voor Gouda verdienstelijk heeft gemaakt. Dit jaar waren er twee kandidaten: oud-wethouder Daphne Bergman en Geert Bouwmeester, de bestuursvoorzitter van De Goudse.
Na de geslaagde test van het keuren en proeven van een stuk kaas werden zij door burgemeester Milo Schoenmaker in zijn functie van opper-waegmeester geslagen tot ere-waegmeester.

 

 

 

Home