In eerste kwartaal meer bedrijven opgericht dan in 2017

woensdag - 4 april 2018
In eerste kwartaal meer bedrijven opgericht dan in 2017

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn meer dan 57.000 bedrijven opgericht. In totaal steeg het aantal starters met een tiende ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus de Kamer van Koophandel (KvK). Op dit moment telt Nederland ruim 1,8 miljoen ondernemingen.

Het aantal eenmansbedrijven dat in de eerste drie maanden van 2018 werd opgericht, groeide nog harder. In totaal begonnen 4000 personen een zaak voor zichzelf en dat is 13 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2017.
Ook het aantal gestopte ondernemingen nam in het eerste kwartaal van 2018 toe, maar minder hard dan het aantal starters. Iets meer dan 40.000 bedrijven schreven zich de afgelopen drie maanden uit het Handelsregister van de KvK. Dat is 4 procent meer dan een jaar geleden.

Het aantal faillissementen daalde in het eerte kwartaal. In de maanden januari tot en met maart gingen 761 ondernemers failliet en en dat is 14 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

Home