Enorme toename aantal toeristen naar Nederland

woensdag - 7 maart 2018
Enorme toename aantal toeristen naar Nederland

Het aantal toeristen dat Nederland bezoekt stijgt snel. Volgens het economisch bureau van de ING ziet het ernaar uit dat het aantal buitenlandse toeristen in 2020 boven de 20 miljoen zal uitkomen. Dit meldt het ANP.
De analisten van de bank spreken van een stroomversnelling. In 2009 kwamen nog rond 10 miljoen buitenlanders in ons land vakantie vieren.

Vorig jaar was dat aantal toegenomen tot 17,6 miljoen en dat was tien procent meer dan een jaar eerder. Als redenen voor de toename noemen de onderzoekers onder meer de stijgende welvaart en de vergrijzing in buurlanden en opkomende markten. Ook zijn de internationale vliegverbindingen verbeterd en zijn de prijzen van vluchten verlaagd.
De toestroom is onder andere gunstig voor de horecasector. Die profiteert ook al van de Nederlandse consument die daar meer geld uitgeeft nu de economie er gunstig voor staat.
Het economisch bureau van de ING voorspelt voor dit jaar een omzetgroei van drie procent.
Met de toename wordt het steeds belangrijker om de stroom toeristen in goede banen te leiden. De gemeente Amsterdam heeft onlangs bijvoorbeeld de regels voor vakantieverhuur van woningen aangescherpt.


Home