Rapport: Logistieke sector moet meer doen aan slim vervoer in steden

zondag - 25 februari 2018
Rapport: Logistieke sector moet meer doen aan slim vervoer in steden

De logistieke sector moet zich voorbereiden op een verdere verstedelijking van Nederland.
De sector moet maatregelen nemen om de steden leefbaar en bereikbaar te houden, zo constateren onderzoekers van ABN Amro in een rapport.
In steden wordt het bijvoorbeeld steeds drukker met bezorgdiensten door de toenemende online bestedingen. Ook winkels en horeca-gelegenheden in binnensteden moeten bevoorraad worden.

Om verstopping te voorkomen zouden bedrijven kunnen inzetten op zogenoemde hubs aan de rand van de stad. Daar van daan kunnen artikelen dan met elektrische voertuigen de stad in gebracht worden.
Ook bij bouwprojecten kan de stroom aan goederen worden beperkt. Zo zijn er voorbeelden van projecten waarbij alle materialen op een makkelijk bereikbaar punt worden verzameld en van daaruit naar de bouwplaats worden vervoerd. 

Volgens de economen van ABN Amro zijn verladers, vervoerders en brancheorganisaties nog te weinig bezig met dit soort oplossingen.
Uit onderzoek van de bank en de website logistiek.nl bleek 87 procent van de ondervraagden te vinden dat goederenvervoer in de stad schoner en slimmer moet. Drie op de vijf ondervraagden vindt echter dat de sector daarvan te wenig werk maakt.

Home