Pizza Hut komt naar Gouda

zaterdag - 16 december 2017
Pizza Hut komt naar Gouda

Pizza Hut opent begin volgend jaar restaurants in Amsterdam, Delft en Gouda. Het bedrijf wil binnen een jaar vijftien vestigingen hebben. Dit meldt RetailTrends. 

Pizza Hut opende onlangs al een vestiging op het centraal station van Utrecht, terwijl binnenkort een stationslocatie in Almere volgt. Ook in Amsterdam komt een van de drie vestigingen op het station, maar die in Delft en Gouda komen in de binnenstad. Afhankelijk van de locatie wordt gekozen voor een expressvariant, een bezorgrestaurant of een mengvorm. Ongeveer tachtig procent van de vestigingen zal die tussenvorm zijn, zo verwacht het bedrijf.


Pizza Hut opent zijn eerste vestigingen rond de ‘A12/A20’-route. Daarbij komen plaatsen voor als Utrecht, Gouda, Amersfoort en Den Haag. Nadat daar meer naamsbekendheid is opgebouwd, wil het bedrijf doorgroeien naar andere delen van het land.  

Pizza Hut had eerder drie reguliere vestigingen en een aantal stationswinkels in ons land. De NS-locaties verdwenen toen de exploitatie van de stations in overheidshanden kwam. Moederbedrijf Yum! Brands richtte zich daarna vooral op zusterformule KFC, waardoor de pizzaketen in ons land min of meer doodbloedde. Pizza Hut had na het faillissement van de vestiging in Den Haag vorig jaar alleen nog een locatie in Rotterdam.

Home