Feestverlichting deel Goudse binnenstad onveilig en verwijderd

woensdag - 13 december 2017
Feestverlichting deel Goudse binnenstad onveilig en verwijderd

Door de zware sneeuwval van maandag is een kabel met feestverlichting op de Kleiweg in het centrum van Gouda losgekomen van de muur en op straat terecht gekomen. Dat gebeurde ter hoogte van The Sting. Met de kabel kwam ook een stuk van de voorgevel samen met een opgehangen straatlantaarn naar beneden. Na controle dinsdag is besloten de verlichting direct weg te halen omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

'Feestverlichting brengt de stad in de kerstsfeer voor de feestmaanden en wordt met die reden ook door de ondernemers in de binnenstad opgehangen. Met Gouda bij Kaarslicht voor de deur is het natuurlijk erg vervelend dat deze verlichting nu verwijderd moet worden', aldus een persbericht.

Als eerste is de feestverlichting van de Kleiweg verwijderd. De komende dagen wordt gekeken of ook andere verlichting verwijderd of aangepast moet worden. De gemeente en partijen S.O.G., Cyclus en Promen gaan nu kijken hoe ze de stad op een andere manier gezellig en feestelijk kunnen maken. Burgemeester Milo Schoenmaker zei op twitter het weghalen te betreuren, maar optimistisch te zijn over andere creatieve oplossingen waar Gouda zo goed in is. 

Home