Doorstart en heropening winkels College Style

maandag - 11 december 2017
Doorstart en heropening winkels College Style

Kledingketen College Style maakt een doorstart met zeker tien van de twaalf winkels. De filialen, die na het faillissement op slot gingen, gaan volgens het Reformatorisch Dagblad zaterdag weer open.

De nieuwe eigenaar wil voorlopig anoniem blijven. Het gaat volgens curator Leonard Boender om iemand die al actief is in de kledingbranche. Bovendien kent hij de doelgroep en ‘de gevoelens die daar leven’. Daarmee doelt hij op de christelijke achtergrond van de winkelketen. De naam College Style blijft behouden en de winkels blijven op zondag gesloten.

Driekwart van de 78 medewerkers krijgt een aanbod om onder de nieuwe eigenaar aan de slag te gaan. Voormalig eigenaar Jan Roukens blijft de nieuwe eigenaar voorlopig bijstaan met advies. Hij verwacht de modeketen straks weer winst zal maken. 

College Style werd vorige maand failliet verklaard. De concurrentie van webshops, toenemende neiging van consumenten om in grote steden te winkelen en afnemende loyaliteit onder reformatorisch gezinden waren volgens Roukens de belangrijkste oorzaken van het bankroet.  

In de binnenstad van Gouda zat jarenlang een filiaal aan de Zeugstraat. Dit ging een paar jaar geleden dicht, maar recent heeft College Style een pop-up winkel geopend op de kop van de Kleiweg (zie foto). 

Home