Vaststellingsloket NOW5 open tot en met 2 juni 2023

woensdag - 30 november 2022
Vaststellingsloket NOW5 open tot en met 2 juni 2023

bron: Rijksoverheid

 

Het vaststellingsloket voor de NOW5 blijft langer open, namelijk tot en met 2 juni 2023. Dit heeft minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag besloten. Hiermee is de uiterlijke indieningsdatum voor een vaststellingsaanvraag gelijkgetrokken met de NOW6.

De verlengde openstelling van het vaststellingloket geeft werkgevers langer de kans om een vaststellingsaanvraag voor de NOW-5-subsidie bij UWV in te dienen. De reden voor deze wijziging is dat accountants op basis van het gecombineerde accountantsprotocol van de NOW-5 en NOW-6 bepaalde controlewerkzaamheden met betrekking tot omzet kunnen combineren.

Oorspronkelijk  verschilden de sluitingsdata van beide NOW-periodes van elkaar. Met deze wijziging sluiten beide vaststellingsloketten op dezelfde dag, waardoor accountants de controlewerkzaamheden over een langere periode kunnen combineren.

Echter, ondanks dat het mogelijk is om de accountantscontrole op bepaalde aspecten te combineren, is altijd een afzonderlijke verklaring per NOW-periode nodig.

De oorspronkelijke datum voor openstelling van het NOW5 vaststellingsloket was tot en met 22 februari 2023.

Een overzicht van alle data van de vaststellingsloketten voor de NOW-tranches is te vinden op Informatie voor vaststelling NOW | Coronavirus: financiële regelingen | Rijksoverheid.nl

Home