Corona in cijfers in de regio

vrijdag - 19 februari 2021
Corona in cijfers in de regio

bron: raadsmemo gemeente Gouda

 

In de week van 8 tot 14 februari zijn 8.367 personen getest in de corona teststraten. Ondanks het winterse weer, is de testbereidheid niet afgenomen. In totaal testte 11,8% positief, een stijging in vergelijking met vorige week. Al sinds begin januari schommelt het percentage positieve uitkomsten tussen de 10% en 13%. Er is dus geen sprake van een afname van coronabesmettingen. In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 1.167 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 24 personen uit de regio aan de gevolgen van het coronavirus.

 

Vaccinaties

Afgelopen week zijn er in onze regio 9.614 mensen gevaccineerd. Daarvan kwamen 6.347 mensen voor een eerste en 3.267 mensen voor een tweede vaccinatieprik.

Maandag 15 februari zou de Goudse vaccinatie-locatie aan de Dick van Dijckhal open gaan maar door het winterse weer is dit die maandag niet gelukt. In de ochtend waren de afspraken al afgezegd en in de middag bleken de vaccins vanwege de gladheid op de weg niet op tijd op de locatie te zijn gekomen. Vanaf 15 uur die middag is er volgens afspraak geprikt. Ook is er langer doorgewerkt om de mensen die op maandag een afspraak hadden staan, toch te kunnen vaccineren. Woensdagmorgen is de locatie officieel geopend door wethouder Corine Dijkstra. Op 1 maart opent de vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn. Dat is eerder dan verwacht. Dat komt doordat de voorraad landelijke vaccins versneld wordt ingezet.

De zevende vaccinatielocatie is bekend; de vaccinatielocatie in Leiderdorp. De vaccinatielocatie komt in Sporthal de Bloemerd. Wanneer Sporthal de Bloemerd als vaccinatielocatie opengaat, is afhankelijk van de levering van vaccins. De GGD Hollands Midden start deze maand al wel met de opbouw van de locatie om klaar te zijn om te gaan prikken wanneer er toch meer vaccins aan Nederland geleverd worden.

 

Vaccinatieafspraak alleen mogelijk met uitnodigingsbrief

In het NOS-journaal van zondag 14 februari is het beeld ontstaan dat mensen ook zonder afspraak terecht kunnen voor vaccinatie. Dat is niet zo. Alleen mensen met een uitnodigingsbrief kunnen een afspraak maken en moeten de brief ook kunnen laten zien. De GGD is blij met de grote bereidheid van mensen om zich te laten vaccineren. Toch plant de GGD geen mensen in die niet tot de doelgroepen behoren die nu aan de beurt zijn.

 

Cijfers in Gouda

Bron: GGD

 

Deze cijfers worden dagelijks bijgewerkt op:

https://eengezonderhollandsmidden.nl/dashboard/dashboardthemas/corona

 

Groene Hart Ziekenhuis

Laatste update: donderdag 18 februari
Aantal corona patiënten niet op IC     12
Aantal corona patiënten op IC             3

 

Het GHZ publiceert dagelijks actuele cijfers op de website: 

https://www.ghz.nl/naar-het-ghz-in-coronatijd/

Home