Terugkijken Webinar: Arbeidsrecht & corona

maandag - 7 december 2020
Terugkijken Webinar: Arbeidsrecht & corona

In november organiseerde LGGA een webinar dat zich specifiek richt op de belangrijkste arbeidsrechtelijke ontwikkelingen rond Corona in 2020. Onze specialisten bespraken de laatste rechtspraak op een praktische manier met tips voor ondernemers hoe zij hiermee om kunnen gaan.
In dit webinar:
  • Vakantie(dagen): o.a. moet ik op verzoek van werknemer toegekende vakantiedagen terugdraaien? Vervallen de wettelijke vakantiedagen ook als werknemer vanwege Corona niet op vakantie kan/wil? Voor wiens risico komt het als de werknemer na een reis in quarantaine moet?
  • Privacy: o.a. moet mijn werknemer het melden als hij wordt getest, óf hij Corona heeft? Mag/moet ik mondkapjes verplicht stellen en wat als een werknemer daarin niet mee wil? Mag ik mijn medewerkers verplichten om getest te worden? Mag ik temperatuur van werknemers meten en mogen werknemers dit weigeren?Hoe kan ik andere werknemers informeren over ontwikkelingen rond een specifieke Corona besmetting in het bedrijf?
  • Thuiswerken of op kantoor: o.a. hebben werknemers recht om thuis te werken? Kunt u werknemers verplichten om op kantoor/thuis te werken? Wat zijn de Arbo-verantwoordelijkheden voor de werkgever bij thuiswerken?
  • Loon/aanpassing arbeidsvoorwaarden: o.a. mijn werknemer komt niet werken omdat hij bang is met Corona besmet te raken; heeft hij recht op loon? Wanneer kan ik arbeidsvoorwaarden van werknemers aanpassen?
  • Ontslag: o.a. mijn werknemer zegt dat hij een Corona test heeft gedaan maar dat blijkt niet zo te zijn; is dit grond voor ontslag? Mijn werknemer houdt zich niet aan interne richtlijnen; is dit grond voor ontslag? Werknemer heeft op het werk iemand geknuffeld en gezegd dat hij met corona besmet is; is dit grond voor ontslag?
PowerPoint presentatie webinar 'Arbeidsrecht & corona'
Wilt u de losse presentatiesheets van deze webinar downloaden? Dat kan via deze link

Home