Impact corona op de Zuid-Hollandse economie #4

maandag - 4 mei 2020
Impact corona op de Zuid-Hollandse economie #4

Wereldwijde maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen, veroorzaken een noodsituatie in de Nederlandse tuinbouw. Vraaguitval, logistieke problemen en tekort aan arbeidskrachten verstoren abrupt de cyclus van productie, handel en verkoop van bloemen, planten, groenten en fruit. Maar niet alleen de Greenports in Zuid-Holland worden hard getroffen: ook het brede MKB voelt de gevolgen van de restricties.

 

Coronamonitor

Analyses over de impact van het virus op de economie zijn terug te lezen in de coronamonitor over de Zuid-Hollandse economie. De tweewekelijkse monitor is een initiatief van de provincie, de Economic Board Zuid-Holland (EBZ), InnovationQuarter (IQ) en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

 

Bekijk hem hier

Home