Vraag & Antwoord

donderdag - 7 mei 2020
Vraag & Antwoord

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen

De antwoorden hier zijn kort maar linken door naar waar je meer informatie kunt vinden en/of de regeling kunt aanvragen.

V   Ik ben ZZP-er, waar kan ik ondersteuning aanvragen? 
A   ZZP-ers kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor deTijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

 

V   Ik heb een eenmanszaak, kom ik ook in aanmerking voor Tozo? 
Ja, ook eigenaren van eenmanszaken komen in aanmerking voor Tozo. Afhankelijk van de branche kan in een aantal gevallen ook gebruik gemaakt worden van de TOGS

 

V   Welke SBI-codes komen in aanmerking voor de € 4.000 TOGS?
A Op de website van de RVO vind je een lijst met vastgestelde SBI-codes die in aanmerking komen. Er komen steeds nieuwe codes bij doordat ondernemersvertegenwoordigers en de overheid overeenkomen dat er voor die sectoren ook ondersteuning geboden moet worden. Houdt het nieuws hierover dus goed in de gaten en check de lijst later nog eens als jouw code er nu niet tussen zit.

 

V   Waar vind ik de SBI-code van mijn bedrijf
A De SBI-code van je hoofdactiviteit staat in het Uittreksel Handelsregister van je KVK-inschrijving. Heb je meerdere (neven)activiteiten? De hoofdactiviteit is altijd de bovenste code. Als eenmanszaak kan je je gegevens gratis bekijken op de website van KVK. Als gebruiker van de KVK HR app krijg je 30 gratis inzagen per jaar.

 

V   Mijn bedrijfsactiviteit komt niet (meer) overeen met de SBI-code, kan ik mijn SBI-code wijzigen en dan toch in aanmerking komen voor de TOGS?  
A Nee, je  kunt de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming van 4.000 euro. Vind je dat de SBI-code in het Handelsregister niet overeenkomt met je hoofdactiviteit, dan kun je dit melden bij RVO.nl. Het heeft geen zin om nu je SBI-code hiervoor te laten aanpassen bij KVK.

 

V   Kan ik uitstel van betalen van lokale belasting aan de BSGR krijgen? 
A Ja, de BSGR verleent op verzoek, uitstel van betaling tot 31 augustus 2020. Om hiervan gebruikt te kunnen maken moet een verzoek worden ingediend.

 

Heb je vragen die hier niet tussen staan? Stel ze gerust aan ons expertise team!

 

Home