Retailsector tevreden met akkoord vastgoed over huurbetalingen

maandag - 13 april 2020
Retailsector tevreden met akkoord vastgoed over huurbetalingen

 

 Den Haag – 10 april 2020 - Na intensieve onderhandelingen in de afgelopen weken is de retailsector tevreden met het afgesproken steunakkoord vanuit de vastgoedsector. Belangrijk is dat alle betrokken partijen, naast retail en vastgoed, ook banken en de overheid samen de financiële pijn verdelen die is ontstaan door het voor vele winkels (bijna volledig) wegvallen van de omzet in de afgelopen weken. Het Steunakkoord is een bodemafspraak die ruimte biedt voor maatwerkoplossingen per retailer, per verhuurder en per locatie.

 

Kern van de afspraak is dat de huurbetalingen voor de maanden april, mei en juni worden opgeschort voor retailers die een omzetdaling hebben van minimaal 25% over deze periode. De minimum opschorting is 50%, maar kan oplopen tot 75% tot 100% voor de zwaarder getroffen retailers en/ of winkelambachts bedrijven die een volledige lockdown kennen.

 

Bekijk hier het volledige akkoord

Home