Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

donderdag - 9 april 2020
Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Het kabinet neemt een aantal maatregelen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is één van die maatregelen.

Om in aanmerking te komen voor een uitkering op grond van de Tozo moet de zelfstandige aan een aantal voorwaarden voldoen.  Meer over deze voorwaarden vindt u op de website van de Rijksoverheid

 

Aanvragen gaat via de gemeente Gouda. Gezien de enorme toestroom van aanvragen bij het RBZ is besloten dat de gemeente Gouda zelf de Tozo-aanvragen gaat afhandelen. Dit . Om ervoor te zorgen dat de Goudse ondernemers inderdaad binnen de afgesproken 4 weken geholpen worden. Dit geldt ook voor zelfstandigen die al eerder bij het RBZ Tozo (of de spoedprocedure) hebben aangevraagd.

De gemeente Gouda neemt de reeds bij het RBZ ingediende aanvragen over. Zowel de aanvragen spoedprocedure RBZ (die gedaan konden worden tussen 18 maart en 3 april) als de aanvragen Tozo (die gedaan konden worden tussen 3 april en 8 april). De eerste dossiers zijn over en door de gemeente behandeld.

 

En vanaf vandaag (9 april) kunnen nieuwe aanvragen Tozo bij de gemeente Gouda worden ingediend. De gemeente zet alles in het werk om Goudse ondernemers binnen de afgesproken 4 weken te helpen; er wordt zowel door RBZ als door de gemeente Gouda goed naar de aanvraagdatum gekeken, opdat dat de ‘oudste’ aanvragen het eerste worden overgedragen en behandeld.

Sinds woensdagavond 25 maart 2020 is ook de gemeentelijke voorschotregeling in de lucht voor zelfstandig ondernemers in acute geldnood. Deze ondernemers ontvangen binnen een week noodsteun.

 

 

Home