SBI code en TOGS

vrijdag - 3 april 2020
SBI code en TOGS

De TOGS regeling waarbij 4.000 euro voor direct getroffen ondernemers beschikbaar is, is 29 maart 2020 uitgebreid en nu ook beschikbaar voor bepaalde groepen ondernemers in de non-food, zoals winkeliers.
De tegemoetkoming is bedoeld voor die mkb-bedrijven (met en zonder personeel) die schade lijden door noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies. Je komt in aanmerking als je voldoet aan de voorwaarden én de hoofdactiviteit van je onderneming overeenkomt met een van de in de regeling benoemde SBI-codes.

   

Om aanspraak te maken op deze regeling moest je op 15 maart 2020 met een van de benoemde SBI-codes als hoofdactiviteit vermeld staan in het KVK Handelsregister. Op RVO.nl vind je meer informatie over welke ondernemers in aanmerking komen.

    

Het met terugwerkende kracht opgeven van wijzigingen in gegevens zoals je privé-adres, het vestigingsadres en/of (hoofd)activiteit(en) van je onderneming is altijd mogelijk. Maar je kunt de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming van 4.000 euro.
Komen je SBI-code en je hoofdactiviteit komt niet overeen?
Vind je dat de SBI-code in het Handelsregister niet overeenkomt met je hoofdactiviteit, dan kun je dit melden bij RVO.nl. Het heeft geen zin om nu je SBI-code te laten aanpassen bij KVK.

 

Meer informatie

 

1. SBI code en TOGS

De TOGS regeling waarbij 4.000 euro voor direct getroffen ondernemers beschikbaar is, is 29 maart 2020 uitgebreid en nu ook beschikbaar voor bepaalde groepen ondernemers in de non-food, zoals winkeliers.  

De tegemoetkoming is bedoeld voor die mkb-bedrijven (met en zonder personeel) die schade lijden door noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies. Je komt in aanmerking als je voldoet aan de voorwaarden én de hoofdactiviteit van je onderneming overeenkomt met een van de in de regeling benoemde SBI-codes.

Om aanspraak te maken op deze regeling moest je op 15 maart 2020 met een van de benoemde SBI-codes als hoofdactiviteit vermeld staan in het KVK Handelsregister. Op RVO.nl vind je meer informatie over welke ondernemers in aanmerking komen.

Het met terugwerkende kracht opgeven van wijzigingen in gegevens zoals je privé-adres, het vestigingsadres en/of (hoofd)activiteit(en) van je onderneming is altijd mogelijk. Maar je kunt de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming van 4.000 euro.

Komen je SBI-code en je hoofdactiviteit komt niet overeen?
Vind je dat de SBI-code in het Handelsregister niet overeenkomt met je hoofdactiviteit, dan kun je dit melden bij RVO.nl. Het heeft geen zin om nu je SBI-code te laten aanpassen bij KVK.


Meer informatie

Home