Hulp voor ZZP-ers en zelfstandigen

woensdag - 18 maart 2020
Hulp voor ZZP-ers en zelfstandigen

Loopt u als zzp'er of ondernemer door het coronavirus opdrachten mis? Of gaan evenementen of projecten niet door? Dan kan Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) wellicht iets voor u betekenen.

Let op: Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam voert voor de gemeente Gouda de bijstandsregeling Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) uit. 

Naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus ontvangt RBZ veel telefoontjes en e-mailberichten van ondernemers en zzp’ers in financiële nood. Ondernemers die acute financiële problemen ervaren door de maatregelen kunnen mogelijk een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). De aanvraag is in verband met het coronavirus vereenvoudigd en ruimhartig. RBZ heeft een coulante spoedprocedure opgesteld, zodat ondernemers snel geholpen kunnen worden. Bekijk de website van Regionaal Bureau Zelfstandigen voor meer informatie. Op deze website vindt u ook het aanvraagformulier, waarmee u zich kunt aanmelden voor de regeling.

    

Ondernemers uit Gouda kunnen contact opnemen met RBZ via 010 - 498 4777 of mailen naar rbz.wi@rotterdam.nl, onder vermelding van naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Een consulent van RBZ neemt zo snel mogelijk contact met de ondernemer op. Houd er rekening mee dat het druk is. RBZ doet zijn uiterste best iedereen zo snel mogelijk te woord te staan. 

    

Op 17 maart heeft het Kabinet via de kamerbrief van 17 maart een maatregel aangekondigd voor extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers en zzp-ers. Tot de maatregel er is geldt de bovenstaande spoedprocedure via het RBZ.

Home