Minister Van Nieuwenhuizen ontvangt sleutel Gouda tegen afsluiten toerit 11

maandag - 19 februari 2018
Minister Van Nieuwenhuizen ontvangt sleutel Gouda tegen afsluiten toerit 11

Minister ontvangt sleutel van Gouda tegen afsluiting toerit 11 Gouda

Door middel van het aanbieden van een grote sleutel van de stad Gouda aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen, vroegen de ondernemers uit Gouda en omgeving om aandacht voor hun zorg over het mogelijk afsluiten van 'toerit 11'. De Minister stond open voor deze zorg en zegde een ontmoeting toe om mogelijke alternatieven die Gouda Onderneemt inmiddels aan het schetsen is, te bespreken.

 

Economische gevolgen afsluiten toerit

In de plannen van Rijkswaterstaat om het fileprobleem op de A20 tussen Moordrecht en Gouda en vice versa aan te pakken, bevat een van de drie denkrichtingen het schrappen van de toerit 11 waarbij het verkeer uit Gouda niet meer rechtstreeks de snelweg A12 op kan richting Den Haag of naar A20 Rotterdam. Dit zal ernstige consequenties hebben voor de doorstroming van het verkeer uit Gouda. Dit wordt dan gedwongen de parallelstructuur te gebruiken met snelheidsbeperkingen, vele bochten, verkeerslichten en een brug die regelmatig open gaat. Gouda Onderneemt voorzitter Nico Voogt, sprekend namens ondernemers in heel Midden Holland: "De Minister heeft de sleutel in handen voor de bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer van en naar Gouda. Wij vragen de Minister om simpelweg díe ene denkrichting uit de plannen te halen. De economische gevolgen zijn te groot voor Gouda en de gehele regio."

 

Petitie en zienswijzen

Inmiddels hebben bijna 5000 mensen de online petitie ondertekend tegen de afsluiting van de toerit. In slechts een paar weken tijd hebben duizenden mensen de moeite genomen hun ongenoegen te uiten over dit specifieke onderdeel van het plan van Rijkswaterstaat. Zowel de gemeente Gouda als de verenigde ondernemers uit de gehele regio dienden een zienswijze in bij Rijkswaterstaat waarin alle argumenten op een rijtje staan. De gevolgen van een eventuele afsluiting zijn gewoon te groot. Voor Gouds verkeer en voor het verkeer in de directe regio.

 

Lees meer over de bezwaren tegen het afsluiten van toerit 11

 

UPDATE 20 februari 2018: de antwoorden op de kamervragen door Minister Cora van Nieuwenhuizen

 

Home