Inschrijving 'Kom binnen bij bedrijven' geopend

donderdag - 1 maart 2018
Inschrijving 'Kom binnen bij bedrijven' geopend

Verschillende bedrijven en organisaties in het Groene Hart zetten van maandag 9 tot en met zaterdag 14 april hun deuren wagenwijd open. Op 1 maart start het inschrijven voor de ‘Kom binnen bij bedrijven’ open dagen voor potentiële nieuwe werknemers en iedereen die binnen wil kijken bij een bepaald bedrijf. Inschrijven is gratis.

 

 

Inschrijven

Iedereen die wil weten hoe het eraan toegaat bij bedrijven waar hij altijd al nieuwsgierig naar was, schrijft zich in op kombinnenbijbedrijven.nl. De bedrijven die meedoen bepalen zelf wanneer ze mensen ontvangen, op welke dagen en tijden. Bezoekers kunnen een of meer bedrijven kiezen waarvoor ze belangstelling hebben.

 

 

De werknemer van de toekomst

Uniek aan deze open dagen is dat bezoekers en potentiële nieuwe werknemers op een laagdrempelige en makkelijke manier kunnen kennismaken met werkgevers. Werkgevers zien ‘wat voor vlees men in de kuip heeft’. De werknemer van de toekomst krijgt een kijkje in de keuken en kan zich oriënteren en presenteren. Hebben bedrijven vacatures, dan plaatsen zij die op kombinnenbijbedrijven.nl. Hierbij gaat het om betaald werk, leerwerkplekken, stageplaatsen, werkervaringsplaatsen en vrijwilligerswerk. Daarnaast bieden bedrijven praktijkopdrachten voor scholieren. De kennismakingen bieden kansen op vervolg.

 

 

Gemeentes die deelnemen

Het gaat om bedrijven en organisaties in de gemeentes Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Oudewater, Waddinxveen, Woerden en Zuidplas. Doordat deze acht gemeentes meedoen kunnen geïnteresseerden kiezen  uit een groot en gevarieerd aanbod van bedrijven.

 

 

Regionale economie stimuleren

De jaarlijkse ‘Kom binnen bij bedrijven’ campagne heeft een sterk positief effect op de regionale economie. Sinds de start in 2014 vinden namelijk steeds meer mensen werk. Door deze campagne in 2017 vonden 94 mensen werk: 43 een betaalde baan, 31 een stageplaats, 7 een leerwerkplek/werkervaringsplaats en 13 mensen vonden vrijwilligerswerk. Daarnaast groeit ieder jaar het aantal bedrijven dat meedoet en het aantal bezoekers dat zich inschrijft. Werkgevers die meedoen zetten hun bedrijf gratis in de schijnwerpers én profiteren van een regionale arbeidsmarkt.

 

 

Onderdeel van Groene Hart Werkt!

De ‘Kom binnen bij bedrijven’ campagne is onderdeel van het regionale platform Groene Hart Werkt! Dit is hét regionale platform voor circulaire economische initiatieven in het Groene Hart. Groene Hart Werkt! verbindt ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar. Voorop staat het mogelijk maken van samenwerking tussen deze partijen aan circulaire initiatieven. Meer informatie: groenehartwerkt.nl.

Home