OndernemersFonds Gouda wil verlenging voor komende 5 jaar

woensdag - 27 oktober 2021
OndernemersFonds Gouda wil verlenging voor komende 5 jaar

Het OndernemersFonds Gouda (OFG) is van grote meerwaarde voor ondernemers in Gouda. Dankzij het OFG is het aantal ondernemers dat lid is van een ondernemersvereniging in Gouda verhoogd. Daarnaast draagt het OFG financieel bij aan evenementen die wat toevoegen aan de beleving en promotie van de stad, zoals Gouda bij Kaarslicht, Gouda750 en de Sinterklaasintocht. Per 1 januari 2022 is het OndernemersFonds voor de derde keer aan verlenging toe.

 

Het bestuur van het OFG en het college van BenW zijn voor het verlengen van de huidige afspraken voor de volgende 5 jaar. Als dat doorgaat wil het bestuur van het OFG in de komende jaren werken aan nog meer samenwerking tussen ondernemers binnen de verschillende winkelgebieden en bedrijventerreinen in de stad. Ook wil het bestuur extra aandacht besteden aan meer communicatie over het fonds.

 

Hoe wordt het geld besteed?

Het geld in het fonds wordt door ondernemers en eigenaren van bedrijfsgebouwen zelf opgebracht via een toeslag op de OZB niet-wonen. Het geld wordt als subsidie door de gemeente Gouda verstrekt aan het OFG. Hierdoor komt er met het fonds al sinds 2009 geld beschikbaar voor ondernemers die gezamenlijk willen bijdragen aan doelen die het vestigingsklimaat in Gouda verbeteren. Er wordt bijvoorbeeld bijgedragen aan de beveiliging en organisatie van een bedrijventerrein, het organiseren van een marketingcampagne voor een winkelcentrum of de inzet van de centrummanager in de binnenstad. Allemaal doelen die bijdragen aan goed ondernemerschap in Gouda.

 

Van waarde voor ondernemers en de stad

Het OFG is een fonds waar veel Goudse ondernemers gebruik van maken. Wethouder Economie Michiel Bunnik: Gouda wil een stad met een aantrekkelijk vestigingsklimaat zijn en blijven. Het OFG speelt hierbij een belangrijke rol. Het fonds draagt bij aan een betere samenwerking tussen ondernemers waardoor de lijnen korter zijn en zij elkaar beter weten te vinden. De afgelopen jaren zijn er al veel mooie initiatieven gestart waar anders geen draagvlak voor was geweest.” De voorzitter van de stichting OndernemersFonds Gouda, Rob de Bruin geeft aan: ”Het vestigingsklimaat in Gouda is flink verbeterd door de verschillende initiatieven van de Goudse ondernemers. Door hun de waardevolle inzet is niet alleen het OFG van grote meerwaarde voor de ondernemers, maar ook voor de stad.”

 

Over het verlengen van het OFG zal de gemeenteraad in december debatteren en een besluit nemen.

Home