Mijlpalen voor plannen én monitoren van STO-activiteiten

dinsdag - 5 oktober 2021
Mijlpalen voor plannen én monitoren van STO-activiteiten

Voor 1 november 2021 moeten alle STO-regio’s rapporteren over hun voortgang. Naast de voortgangsrapportage wordt ook gevraagd een gedetailleerde invulling van de activiteitenplanning voor de resterende subsidieperiode tot 31 juli 2024 in te dienen. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes en eventuele aanpassingen in het activiteitenplan, kunt u de activiteiten in het regioplan vertalen naar een mijlpalenplan.

Bekijk de beschikbare downloads

 

Gezocht: leerlingen, docenten of ouders met STO-ervaringen

In een nieuwe interviewreeks willen wij graag leerlingen, ouders en docenten die met STO-activiteiten in aanraking zijn gekomen, laten vertellen over hoe ze dat hebben ervaren en hoe hun kijk op techniek erdoor is veranderd.

Aanmelden

Lees via deze link de volledig nieuwsbrief

Sterk Techniek onderwijs

5 oktober 2021

Mijlpalen voor plannen én monitoren van STO-activiteiten

 

 

 

 

Beste heer/mevrouw,

 

Mijlpalen voor plannen én monitoren van STO-activiteiten

Voor 1 november 2021 moeten alle STO-regio’s rapporteren over hun voortgang. Naast de voortgangsrapportage wordt ook gevraagd een gedetailleerde invulling van de activiteitenplanning voor de resterende subsidieperiode tot 31 juli 2024 in te dienen. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes en eventuele aanpassingen in het activiteitenplan, kunt u de activiteiten in het regioplan vertalen naar een mijlpalenplan.

Bekijk de beschikbare downloads

 

Gezocht: leerlingen, docenten of ouders met STO-ervaringen

In een nieuwe interviewreeks willen wij graag leerlingen, ouders en docenten die met STO-activiteiten in aanraking zijn gekomen, laten vertellen over hoe ze dat hebben ervaren en hoe hun kijk op techniek erdoor is veranderd.

Aanmelden

 

Vraag van de maand

Over welke periode moet de voortgangsrapportage gaan? Van 1 januari 2020 tot 1 juli of 1 augustus 2021?

U moet in de voortgangsrapportage de stand van zaken in uw STO regio weergeven tot 1 juli 2021. Per abuis heeft in de eerste versie van het rapportageformulier 1 augustus gestaan. Dat is onjuist en hersteld. De rapportage gaat over de periode 1 januari 2020 tot 1 juli 2021.
De voortgangsrapportage moet uiterlijk 1 november bij DUS-I ingeleverd zijn.

Meer veelgestelde vragen

 

'Win-win voor het onderwijs, met plastic als waardevolle grondstof'

Met het project ‘Precious Plastic’ won STO Gouda dit jaar de Spotlight voor het meest aansprekende en verrassende regionale STO-project. Op 25 september werd de prijs, een dronepakket inclusief docententraining, officieel uitgereikt aan de regio. Een mooie gelegenheid om het project Precious Plastic Gouda extra in de schijnwerpers te zetten. Wat houdt het project precies in, en hoe helpt het om het techniekonderwijs en de samenwerking tussen scholen te versterken?

Lees het artikel

 

Sterk techniekonderwijs in het basisonderwijs

Veel regio’s hebben of leggen contact met het basisonderwijs om leerlingen te interesseren voor techniek. Contact tussen PO en VO lijkt in veel regio’s vorm te krijgen. Heeft u een leuk voorbeeld? Meld het ons dan, wij zijn altijd op zoek naar content om anderen te inspireren.

Lees het bericht

 

Leren buiten de school

In de huidige tijd, waarin veranderingen en innovaties aan de orde van de dag zijn, is het voor het onderwijs van groot belang om bij te blijven. Dat lukt niet binnen de schoolmuren; het is daarvoor noodzakelijk om de blik naar buiten te richten, relaties op te bouwen met andere scholen, organisaties en het bedrijfsleven, en de netwerken actief te onderhouden.

 

Morgen (!): webinar 'Techniekverwante scholen in Sterk Techniekonderwijs'

Deze eerste aflevering van het seizoen op 6 oktober gaat over scholen die geen “harde” techniekprofielen aanbieden, maar hun leerlingen toch in aanraking brengen met techniek. We zenden uit vanuit het medialokaal van SG Newton in Hoorn en ontdekken hoe deze school techniek integreert in het profiel Dienstverlening en Producten. Daarna horen we van het nabijgelegen Clusius College hoe zij dat doen bij Groen.

Aanmelden

 

 

 

 

 

FAQ

Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.