€1,5 miljoen voor digitalisering en robotisering Zuid-Hollands bedrijfsleven

donderdag - 8 juli 2021
€1,5 miljoen voor digitalisering en robotisering Zuid-Hollands bedrijfsleven

bron: PZH-Zicht op Zuid-Holland

 

De provincie Zuid-Holland verstrekt een subsidie van €1,5 miljoen uit het REACT EU fonds voor digitalisering en robotisering in het bedrijfsleven. De subsidie wordt uitgereikt aan het project ‘Werk Werkt!’, een samenwerking tussen Stichting RoboHouse, Ahold Delhaize, Heineken Supply Chain, TNO, TU Delft en MKB Nederland.

Digitalisering en robotisering MKB

Digitalisering en robotisering zijn cruciaal voor de toekomst van het Zuid-Hollandse bedrijfsleven, zowel voor grote als midden en kleine bedrijven (MKB). De onderlinge fysieke afstand als gevolg van COVID-19 heeft duidelijk gemaakt hoeveel werkprocessen er nog rondom de mens georganiseerd zijn. Hierdoor zijn de noodzaak en mogelijkheden tot het versnellen van de digitale transitie door robotisering actueler dan ooit.

 

Project ‘Werk Werkt!’

Het project Werk Werkt! is een samenwerking tussen het grootbedrijf, kennisinstellingen en het MKB voor de automatisering van productieprocessen. Het doel van de samenwerking is het versnellen van digitalisering en robotisering voor onder andere het MKB. Daarbij richt het project zich met name op de sectoren: scheepsbouw, maakindustrie en medische technologie. De partijen werken samen aan 3 thematische demonstratieomgevingen om fysieke werkprocessen te digitaliseren, te demonstreren en te toetsen op schaalbaarheid naar de praktijk.

 

Aanvragers

Stichting RoboHouse, met haar eigen fieldlab op de TU Delft campus, neemt het voortouw in het project ‘Werk Werkt!’. Dit is een samenwerking met Ahold Delhaize, Heineken Supply Chain, TNO, TU Delft en MKB Nederland. Centraal in het project staan innoveren, pionieren en het mobiliseren van kennis. Niet alleen door onderzoek, maar vooral door de mogelijkheden van robotisering en automatisering in de praktijk te brengen.

 

REACT-EU

Veel MKB-ers staan voor de opgave om mee te komen in de transitie naar de digitale economie. Een grote opgave met kansrijke mogelijkheden. De verbinding met netwerken in Zuid-Holland is dan ook essentieel. Met de subsidie van €1,5 miljoen uit het REACT EU fonds voor dit project ondersteunt de provincie verdere digitalisering in onder andere het MKB. De ‘Herstelbijstand voor cohesie en de regio’s van Europa’ (REACT-EU) is een fonds dat is opgericht om financiële hulp te bieden bij het economisch herstel na de COVID-19 pandemie. Een ander doel van het fonds is de transitie naar een groene en digitale economie. Het fonds maakt deel uit van het coronaherstelfonds ‘Next Generation EU’, met een totale omvang van €750 miljard. De fondsen worden in Zuid-Holland ingezet via het bestaande subsidieprogramma ‘Kansen voor West’.

Home