Alle studenten in het tweede jaar van de ICT Praktijk academie zijn geplaatst bij bedrijven

dinsdag - 2 februari 2021
Alle studenten in het tweede jaar van de ICT Praktijk academie zijn geplaatst bij bedrijven

De ICT Praktijk Academie combineert werken en leren. Studenten gaan 4 dagen per week als trainee bij een stagebedrijf aan de slag en gaan1 dag per week naar school voor een periode van 4 jaar. Tijdens die periode zijn zij aan een vast
bedrijf verbonden, zodat de inzetbaarheid bij het stagebedrijf maximaal is. Het onderwijs wordt verzorgd door NCOI. Aan het einde van de opleiding krijgen de studenten een volledig HBO-Bachelor diploma, vanuit een geaccrediteerd  onderwijsprogramma.

 

Drijvende kracht achter de academie van Gouda en Leiden is oud-wethouder Jan de Laat: ‘Met de ICT Praktijk Academie willen we bereiken dat er meer degelijke en goed-opgeleide ICT-ers beschikbaar komen, die per direct bij bedrijven aan de
slag gaan. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het toegevoegde waarde biedt om de opleiding zoveel mogelijk op de wensen uit de praktijk aan te sluiten. Studenten kunnen als trainee snel productief zijn en daarop is het programma vanaf de start ingericht. Door de opleiding in gezamenlijkheid te organiseren wordt het traject ook voor middelgrote organisaties bereikbaar en zal er een sterk lerend ict-netwerk van deelnemende organisaties ontstaan’.

 

Bedrijven die nu meedoen zijn onder meer Conscia, Umbrella, Posthuma Partners, CompSolution, Convenient,
AsterICT, Graficelly, Fivoor, SloosICT, Two Kings, Interpulse, SPS, Technolution, Wortell, Entiendo, Van Stein en Groentjes en Ortec. Dank voor het vertrouwen en de studenten gaan zich volledig inzetten bij u.

 

Home