Gouda zet begrip voor elkaar centraal in lokale coronacampagne

woensdag - 11 november 2020
Gouda zet begrip voor elkaar centraal in lokale coronacampagne

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Onder dat motto gaat de gemeente Gouda met een campagne inwoners sterker betrekken bij de coronaregels en bij de gevolgen van de maatregelen voor stadgenoten. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, waarmee ze laten zien wat er leeft en speelt in de stad. Ze delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes. De verhalen worden gedeeld via bijvoorbeeld abri’s, lokale media en social media. Met de campagne biedt de gemeente Gouwenaars een platform om elkaar ruimte én aandacht te geven. Ook kunnen bijvoorbeeld ondernemers en sociale en culturele instellingen zelf aanhaken met eigen initiatieven.

Burgemeester Pieter Verhoeve: “Corona houdt ons al maanden bezig. Het heeft ons leven volledig op de kop gezet. Ik ben geraakt door de persoonlijke verhalen en de verschillende initiatieven die er in Gouda zijn opgestart. Want dat is ook Gouda; een stad met veerkracht. Ik ben daar trots op. Met onze lokale campagne geven we corona in Gouda nog meer een gezicht. Hoe lastig deze tijd ook is, zeker met de feestdagen die in aantocht zijn, laten we ook de lichtpuntjes met elkaar delen”.

Gouda, geef elkaar de ruimte
Anderhalve meter afstand houden is de belangrijkste coronaregel. Maar misschien nog wel belangrijker is dat we elkaar ook op andere manieren de ruimte geven. Dat we begrip voor elkaar blijven opbrengen en de ruimte geven aan verdriet, aan frustratie en aan onzekerheid. En dat we blijven openstaan voor lichtpuntjes, voor hoop en voor verlangens. Uiteindelijk hebben wij Gouwenaars veel meer overeenkomsten dan verschillen en willen we allemaal hetzelfde: een ondernemende, tolerante en gezonde stad.

Lees de verhalen
Dushi en Cor koken in de Walvis afhaalmaaltijden voor de buurt, Gerben Roskam van Mass Events blijft positief en zoekt toekomstperspectief, studente Rianne van den Broek zit al zeven maanden op haar Goudse studentenkamer en helpt mee aan de actie ‘Red de kerst’. Lees deze en andere persoonlijke verhalen op gouda.nl/corona. Iedere week komen hier meer verhalen van Gouwenaars bij.

In gesprek
In het kader van de campagne zullen burgemeester en wethouders de komende tijd (virtuele) bezoeken brengen aan diverse (groepen) Gouwenaars, die allemaal op hun eigen manier geraakt worden door corona. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ondernemers, jongeren, ouderen, scholen, sportclubs en zorgmedewerkers. Doel van de bezoeken is om met elkaar in gesprek te gaan, met ruimte voor alle gevoelens die er leven en om samen te kijken naar mogelijke oplossingen bij knelpunten.

Informatie campagne
Meer informatie over de campagne is te vinden op www.gouda.nl/corona. Hier kan ook het campagnemateriaal worden gedownload. Inwoners en ondernemers worden opgeroepen hun eigen persoonlijke verhaal of initiatief te delen.

Home