Gouda Werkt toont actueel overzicht van beschikbare stageplekken en leerbanen

dinsdag - 3 november 2020
Gouda Werkt toont actueel overzicht van beschikbare stageplekken en leerbanen

Een stageplek of leerbaan dichtbij huis: wie wil dat nu niet? Om jongeren in Gouda een goed beeld te geven van welke stages er in de eigen stad zijn, breidt het platform Gouda Werkt uit met een stagemodule.

 

Sinds 2017 fungeert Gouda Werkt al als lokaal bedrijven- en vacatureplatform voor betaalde banen. Alle organisaties in Gouda kunnen op het platform gratis hun openstaande vacatures aanbieden; inwoners van Gouda kunnen via het platform een overzicht krijgen van de actuele vacatures in de stad. Om ook jongeren van dienst te kunnen zijn, breidt het platform nu uit met stageplekken en leerbanen.

 

Hoe het werkt
Gouda Werkt, een initiatief van de gemeente Gouda, Gouda Refractories, Gouda Onderneemt en mboRijnland, biedt een overzichtelijke pagina waarop alle actuele stages en leerbanen in Gouda worden getoond. Ben je nog op zoek naar een stage of leerbaan in de buurt? Dan ben je bij Gouda Werkt aan het juiste adres!

 

Gouda Werkt heeft de module onder de aandacht gebracht bij verschillende scholen in Gouda. Daarnaast zullen on- en offline campagnes worden gestart om jongeren in Gouda op de hoogte te brengen van de module.

 

Moeilijke periode
Door de coronacrisis is het voor veel studenten niet eenvoudig een stageplek te vinden. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) startte eerder al het actieplan stages en leerbanen, omdat door de crisis de beschikbaarheid van stages en leerbanen voor mbo-studenten en werkzoekenden onder druk is komen te staan. De SBB heeft verschillende acties uitgevoerd om studenten aan een stage of leerbaan te helpen.

 

Met de lancering van een stagemodule wil ook Gouda Werkt een steentje bijdragen. Door de actuele stageplekken in kaart te brengen, wil het platform schooluitval en een toename van werkloosheid helpen voorkomen.

 

Meer stageplekken en leerbanen gezocht!
Heeft u een stageplek of leerbaan in de aanbieding? Neem dan contact op met Gouda Werkt. U kunt uw stage of leerbaan onder de aandacht brengen via het platform. Zo nodig brengen wij u in contact met SBB, zodat u kunt worden aangemerkt als erkend leerbedrijf.

 

Contact opnemen met Gouda Werkt? gouda@uwstadwerkt.nl of 085-0604041

Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje op www.gouda-werkt.nl/stageplaatsen  

Home