Wat hebben ondernemers nodig na stoppen Corona steun?

dinsdag - 28 juli 2020
Wat hebben ondernemers nodig na stoppen Corona steun?

bron: Gouds Dagblad

 

Een klankbordgroep van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil van zzp’ers en ondernemers horen wat zij nodig hebben om het hoofd boven water te houden, nu tijdelijke regelingen voor financiële steun tijdens de coronacrisis binnenkort afgelopen. Ze vragen zzp’ers en ondernemers bij te dragen aan een onderzoek.

Begin oktober loopt de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) af. Via die regeling konden ondernemers (waaronder zzp’ers) een aanvullende uitkering aanvragen wanneer hun inkomen vanwege de coronacrisis tot onder het bestaansminimum daalde.

 

“De kans is reëel dat ook na Tozo niet alle ondernemers in staat zijn om hun bedrijf (volledig) uit te oefenen”, schrijft de klankbordgroep, bestaande uit FNV Zelfstandigen, PZO, ONL, ZZP Nederland, VNO-NCW en MKB-Nederland. “De vraag is hoe ondernemers verder moeten nu de coronamaatregelen afnemen, maar niet geheel verdwijnen.”

De klankbordgroep vraagt zzp’ers en ondernemers een vragenlijst in te vullen, om antwoord op die vraag te kunnen formuleren. De vragenlijst is onder deze link te vinden

Home