SBB zoekt 13.000 mbo-stageplaatsen

donderdag - 16 juli 2020
SBB zoekt 13.000 mbo-stageplaatsen

Mbo-scholen zien een landelijk tekort van 13.000 stages en leerbanen voor studenten in het huidige schooljaar 2019-2020. Met name in de sectoren entertainment, gastvrijheid, sport en bewegen, uiterlijke verzorging en orde en veiligheid. Daarom een oproep aan leerbedrijven in Gouda en regio Midden Holland om stageplaatsen aan te bieden.

 

SBB werkt er met leerbedrijven en de scholen hard aan om voor elke student een passende oplossing te vinden. Gelukkig is dit voor heel veel studenten de afgelopen tijd gelukt, soms via creatieve oplossingen. Alle initiatieven hebben als doel om stages en leerbanen op het mbo te behouden. Maar er zijn nog veel stages nodig voor dit schooljaar.

 

Grote dalingen sinds voorjaar

Uit actuele cijfers blijkt dat het aantal gestarte stages en leerbanen sinds april dit jaar met meer dan de helft is afgenomen. Zeer waarschijnlijk speelt de corona crisis hierin een rol. Er zijn dus nog heel veel nieuwe stages en leerbanen nodig voor dit schooljaar. SBB wil samen met onderwijs en bedrijfsleven schooluitval en toename van werkloosheid voorkomen. Eén van de middelen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen is de nieuwe website leerbanenmarkt.nl.

 

Leerbanenmarkt.nl

De website leerbanenmarkt.nl geeft informatie aan potentiële en actieve bbl-studenten over alle beschikbare leerbanen bij erkende leerbedrijven, per opleiding en regio. Bovendien belicht de site kansrijke beroepen en sectoren. Om te voorkomen dat de werkloosheid stijgt, is het belangrijk om elke beschikbare leerbaan zo goed mogelijk te benutten. SBB brengt de website daarom via gemeenten en UWV ook onder aandacht van werkzoekenden met werkervaring.

 

Oproep

Het SBB doet een oproep aan scholen en bedrijven om vraag en aanbod aan stages en leerbanen per beroepsopleiding te blijven melden. Dit kan bij de contactpersoon van SBB of via het meldpunt Stagetekorten. Op die manier houden we de tienduizenden studenten aan de slag!

 

Benieuwd naar het actieplan, actuele cijfers en nieuws? Kijk dan op https://s-bb.nl/helpt.

Home