Gemeente steunt horeca met terrassen op Markt

woensdag - 27 mei 2020
Gemeente steunt horeca met terrassen op Markt

bron: Gouds Dagblad

 

De gemeente Gouda heeft positief besloten over de plannen van horecaondernemers om op de Markt extra terrasruimte te mogen creëren. De extra ruimte wordt gesitueerd op de Markt zelf. Het gaat hierbij om een tijdelijke situatie gedurende het terrasseizoen. Daarbij heeft het college besloten dat de horeca voor het benutten van deze extra ruimte komende tijd geen precario hoeft te betalen.

 

Wethouder Thierry van Vugt (binnenstad, welstand): "De horeca is zwaar getroffen door de coronacrisis. Ik ben blij dat we deze ondernemers kunnen ondersteunen door ze de mogelijkheid te bieden in deze lastige periode hun terrassen tijdelijk te kunnen uitschuiven. Daardoor kunnen de horecazaken meer bezoekers een plek bieden en zorgen we dat er wat extra omzet kan worden gegenereerd. Bovendien keert zo weer een belangrijk stukje levendigheid terug in onze binnenstad.”

Victor Schuwer; KHN: "Afgelopen weken is er hard gewerkt om de tijdelijke terrassen van een goed idee naar een positief besloten plan te krijgen. We hebben als KHN de plannen van de ondernemers op de Markt in meerdere opties gegoten en daarvan is de uitkomst nu bekend. Mede door de snelheid van handelen, spreken we de hoop uit dat er tijdens dit proces ruimte blijft voor aanpassingen en goed overleg ook voor het geval zich onverhoopt onvoorziene situaties voordoen in de komende weken. Daarnaast zijn we erg blij dat we direct woensdag met alle partijen, de andere horecaondernemers buiten de Markt, zullen bezoeken om de situatie op te nemen. De KHN maakt zich er hard voor om goedkeuring te krijgen, om die ondernemers ook zo snel als mogelijk extra ruimte te kunnen bieden.”

Er is een kaartje gemaakt met de indeling van de terrassen. Vanuit de gemeente zijn randvoorwaarden gesteld aan het gebruik van de Markt, bijvoorbeeld over gebruikstijden, het te gebruiken materiaal en het opruimen van meubilair. De extra terrassen kunnen buiten het moment van de warenmarkten worden benut. Gezien de moeilijke omstandigheden voor ondernemers worden door de gemeente op dit moment geen kosten (precario) in rekening gebracht voor het gebruik van de terrassen. De toestemming geldt in beginsel tot 1 september, aangezien veel coronabeperkingen tot die tijd doorlopen. Afhankelijk van de omstandigheden zal dit worden verlengd tot het eind van het terrassenseizoen op 31 oktober 2020.

Home