Nachtopvang Leger des Heils tijdelijk in Best Western Hotel

maandag - 30 maart 2020
Nachtopvang Leger des Heils tijdelijk in Best Western Hotel

Deelnemers van de nachtopvang van het Kompas aan de IJssellaan in Gouda verhuizen vandaag tijdelijk naar het Best Western Hotel. Deze verhuizing is nodig omdat de nachtopvang niet voldoet aan de richtlijnen van het RIVM om de verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. Door het aanbod van het hotel om kamers beschikbaar te stellen hebben zo’n 25-30 cliënten een veilig onderkomen.

    

In Gouda zijn ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties hard bezig een helpende hand te bieden in de strijd tegen het Corona-virus. Het Best Western Hotel gaf bij de gemeente aan hun diensten te willen aanbieden. Het hotel biedt de faciliteiten die voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van RIVM. Samen met het hotel, het Leger des Heils en maatschappelijke organisatie REAKT heeft de gemeente afspraken gemaakt over de kosten en concrete uitvoering. Afgelopen weekend is hard gewerkt de verhuizing vandaag rond te krijgen.

Het Best Western Plus City Hotel Gouda sloot op 16 maart zijn deuren vanwege de gevolgen van de Corona-crisis. Eigenaren Titus Stoelinga en Marcel Rutten: “Wij zijn blij de helpende hand te kunnen bieden en zo een bestemming aan het pand te kunnen geven tijdens deze crisis die ook maatschappelijk gezien een steentje bijdraagt. Het hotel is tijdelijk volledig ter beschikking gesteld aan de gemeente en blijft tot nader order gesloten voor andere gasten. Zodra de maatregelen rondom het Corona-virus worden opgeheven, zullen we het hotel weer openstellen voor onze reguliere gasten”.

   

REAKT en het Leger des Heils regelen de begeleiding in het hotel. Nu de deelnemers van de nachtopvang ook overdag een plek hebben om te verblijven, sluit de dagopvang van REAKT. Het Leger des Heils is blij met deze mogelijkheid. Zo kan ze voldoen aan de preventieve maatregelen om alle deelnemers/cliënten veilig en gezond mogelijk onderdak te bieden, gelet op de maatregelen van het kabinet om het Corona-virus terug te dringen.

    

Wethouder Corine Dijkstra dankt de betrokken partijen en de gemeentelijke organisatie voor hun inzet: “De gemeente is continue in gesprek met maatschappelijke organisaties om te kijken waar knelpunten ontstaan op het gebied van opvang voor kwetsbare groepen. We zoeken steeds met elkaar naar oplossingen. Voor deze samenwerking heb ik veel waardering."

Home