Hans van Aalst nieuwe Centrummanager Gouda

vrijdag - 20 maart 2020
Hans van Aalst nieuwe Centrummanager Gouda

Gouda heeft een nieuwe Centrummanager. Hans van Aalst zal vanaf heden actief zijn in de Goudse binnenstad. Van Aalst heeft veel ervaring opgedaan als Centrummanager of in vergelijkbare functies elders in Nederland. “Met Hans halen we een hele ervaren en bevlogen Centrummanager binnen waaraan de Goudse binnenstad een hoop plezier kan beleven. Hij zit boordevol ideeën om samenwerking in de binnenstad te bevorderen en om de binnenstad van Gouda een impuls te geven.” Zo zegt Peter de Heer, a.i. Voorzitter van de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG).

    

Ook wethouder Thierry van Vugt is blij met de komst van de nieuwe Centrummanager. “We hebben als gemeente veel ambities om de binnenstad van Gouda bruisend, aantrekkelijk en economisch vitaal te maken. Wij zoeken daar nadrukkelijk de samenwerking met binnenstadspartners op. De nieuwe centrummanager is ervaren en is een verbinder, en speelt een belangrijke rol om de binnenstad van Gouda verder te helpen.”
     
De Centrummanager zal voor 2 dagen in de week actief zijn in de Goudse binnenstad. Hij zal worden aangestuurd door SOG en de gemeente Gouda. Zowel SOG als de gemeente Gouda laat weten dat de aanstelling van de Centrummanager voortkomt uit de wens om nog intensiever te gaan samenwerken om de binnenstad van Gouda vooruit te helpen. “Om de binnenstad van Gouda ook in de toekomst aantrekkelijk te houden, moeten we wel samenwerken en de handen inéén slaan, uiteraard ook samen met de gemeente Gouda. Mooi is het dan ook dat deze samenwerking snel geresulteerd heeft in een nieuwe Centrummanager” aldus De Heer. “We kunnen de binnenstad van Gouda alleen verder helpen als we samenwerken en als we de belangenbehartiging verbreden. De nieuwe Centrummanager zal daar door ook een belangrijke rol in krijgen. Met elkaar gaan we aan de slag met de binnenstad. ” aldus Van Vugt.

De inhoudelijke werkzaamheden en de aanwezigheid van Gouda zullen in de komende periode duidelijk worden. Van Aalst zal eerst een uitgebreide rondgang maken langs ondernemers, gemeente en andere betrokkenen. “Maar in algemene zin is Van Aalst er om mee te helpen om de binnenstad van Gouda bruisend, aantrekkelijk en economisch vitaal te houden” aldus De Heer. Om dat laatste, een economisch vitale binnenstad is op dit moment een hoop te doen. “De Coronacrisis gaat helaas niet voorbij aan Gouda en ook ondernemers in de Goudse binnenstad krijgen flinke klappen te verwerken. Van Aalst zal ook bij het zoeken naar oplossingen om gedupeerde ondernemers te helpen een belangrijke rol spelen. Mede vanwege de crisis hebben we snel geschakeld om Goudse ondernemers een houvast te geven. We zijn blij dat we dit voortvarend met de gemeente hebben kunnen doen.”

Home