Update Corona/COVID-19

dinsdag - 17 maart 2020
Update Corona/COVID-19

De impact van het coronavirus is, onder andere op het bedrijfsleven, enorm. 

Op 12 maart kondigden Minister-president Rutte en minister Bruins nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het virus aan. Op 15 maart werd samen met de uitbreiding van de maatregelen ook de termijn verlengd tot 6 april.

We kunnen ons voorstellen dat je als ondernemer veel vragen hebt.

Gouda Onderneemt en de gemeente Gouda willen gezamenlijk het bedrijfsleven in Gouda zo goed mogelijk ondersteunen en daarom wordt gewerkt aan de inrichting van een projectteam.
Het projectteam heeft als doel de problemen in kaart te brengen en informatie over mogelijkheden beschikbaar te maken voor ondernemers. Er zal worden samengewerkt met een breder team van de gemeente Gouda, Team Bevolkingszorg en de afdelingen EZ en Werk & Inkomen.
Het projectteam is voor alle ondernemers in Gouda, MKB, ZZP, detailhandel, horeca en culturele instellingen.

Om te weten waar je als ondernemer in Gouda behoefte aan hebt, waar je tegenaan loopt en wat je vragen zijn, vragen we je de enquête (die we zo snel mogelijk met je zullen delen) in te vullen.
Heb je nu vast suggesties of vragen, neem dan contact met ons op via info@gouda-onderneemt.nl

Informatie waar je wellicht vast mee uit de voeten kunt:
De KvK heeft een 'Coronaloket' geopend waar je op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur, telefonisch, terecht kunt met je vragen over de impact van het coronavirus op jouw bedrijf. Bijvoorbeeld over financiering, personeel of regelingen. Je kunt het KvK adviesteam bereiken via 0800-2117.

Ook MKB servicedesk heeft een gratis advieslijn geopend (voor coronagerelateerde ondernemersvragen, je hoeft geen lid te zijn om vragen te stellen: 088-3523109.

Een aantal artikelen die je wellicht kunnen helpen zijn: 

Nog even de voor het bedrijfsleven belangrijkste maatregelen onder elkaar:

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. 
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast.
  • Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang zijn gesloten. Voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen, zoals de zorg, onderwijs, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang op de eigen school en of kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
Home