MBO-studenten presenteren projecten CIV Smart Technology

woensdag - 5 februari 2020
MBO-studenten presenteren projecten CIV Smart Technology

Vrijdag 31 januari jl. presenteerde 2e en 3e jaars studenten van het MBO-Rijnland de resultaten projectopdrachten die zij de afgelopen maanden in het kader van CIV Smart Technology, in teams van 2 of 3 studenten, hebben uitgevoerd. Deze presentaties vonden plaats bij het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam, één van de partner van het CIV Smart Technologie. Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology is een dynamisch publiekprivaat samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden en onderwijs rondom Smart Technology.

 

In de conferentiezaal van dit imposante pand presenteerde de studenten innovatieve oplossingen waarbij gebruik gemaakt werd van microcomputers (Raspberry Pi), sensoren en een telecommunicatienetwerken (LoRaWAN), maar ook 3D-printtechniek, om alledaagse toepassingen smart en zelfregelend te maken.

 

Een greep uit de projecten:

  • Slimme Muskusrattenval;
  • Zelfsturende prullenbak die obstakels vermijdt;
  • Smart ‘Bartender’;
  • Weerstation voor onder een drone of ballon;
  • Grondwatermeter met uitlezing op afstand;
  • Aquaponics: Groente onder invloed van LED verlichting laten groeien met bemest aquariumwater (met vissenpoep) waarbij ook het water wordt gezuiverd (circulair).

Naast de technische uitdagingen komt het bij de projecten ook aan op samenwerking en moeten de studenten een begroting, planning en presentatie maken.

 

Onlangs ondertekenden Nico Voogt, voorzitter Gouda Onderneemt, en Jan van Laake, directeur CIV Smart Technology een samenwerkingsovereenkomst, waarin beide partijen afspraken maken om onderwijs, bedrijven en maatschappelijke vraagstukken samen te brengen gericht op de regio Gouda.

 

Meer informatie over CIV Smarttechnology? www.civ-smarttechnology.nl

 

Home