Metamorfose voor stationsgebied Gouda

vrijdag - 25 oktober 2019
Metamorfose voor stationsgebied Gouda

Het stationsgebied van station Gouda wordt weer het visitekaartje van de stad. Nieuwe fietsenstallingen zorgen dat het aantrekkelijk blijft om met de fiets naar het station te komen. Ook het busstation wordt vernieuwd.

Met het onthullen van de impressies waarop te zien is hoe het stationsgebied er straks uitziet, is op donderdag 17 oktober een feestelijke start gemaakt van het ingrijpende project. Gemeente Gouda, ProRail en NS pakken het stationsgebied de komende tijd aan, provincie Zuid-Holland zorgt met een financiële bijdrage ervoor dat dit project mogelijk is. De werkzaamheden moeten begin 2022 klaar zijn, waarna het stationsgebied weer het visitekaartje van de stad Gouda wordt.

Gouda is een grote stad midden in het Groene Hart en station Gouda is voor veel inwoners belangrijk. Dagelijks maken zo’n 33.500 treinreizigers gebruik van dit station. Daarom heeft de provincie hier geïnvesteerd in hoogwaardig OV met de R-net buslijn naar Schoonhoven en de R-net treinverbinding naar Alphen aan den Rijn. Om op een prettige manier van deur tot deur te reizen is het belangrijk dat reizigers een keuze kunnen maken tussen verschillende vervoermiddelen, waaronder de fiets. Inmiddels komt 65% van de reizigers die op trein stappen met de fiets naar het station Gouda.

Gedeputeerde Floor Vermeulen: “Om de combinatie fiets en OV aantrekkelijk te houden moeten we zorgen voor goede en voldoende fietsenstallingen. Daarom ben ik blij met deze samenwerking en dragen we als provincie heel graag bij aan dit mooie plan om niet alleen circa 3100 nieuwe fietsparkeerplekken te realiseren, maar ook het hele stationsgebied onder handen te nemen zodat het busstation veel aantrekkelijker wordt en Gouda de entree krijgt die het verdient.”

Meer informatie over dit project is te vinden op de website van de gemeente Gouda

Home