Met waterstof Groene Hart nog groener

donderdag - 16 mei 2019
Met waterstof Groene Hart nog groener

Gouds Dagblad 16 mei 2019

 

De toekomst ziet er veelbelovend uit. Ondernemers uit het Groene Hart pitchten gisteren tijdens de Platformbijeenkomst hun innovatieve idee. Of zij verhaalden over hun duurzame business waarin zij zich onderscheiden van de traditionele ondernemer. Duurzaamheid is ‘hot’, maar zeker ook nodig om een toekomst voor de volgende generatie veilig te stellen. Met elkaar moeten we hiervoor de verbinding zoeken. Het Platform Groene Hart Werkt! faciliteert deze verbinding en kennisdeling.

 

Negen gemeenten
Maar liefst negen gemeenten uit het Groene Hart zijn aangesloten bij het Platform Groene Hart Werkt!. Een initiatief van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden dat in 2014 zijn oorsprong had. In de loop van de tijd is een aantal gemeenten aangehaakt en in 2017 is het Platform opgericht met steun van de provincie Zuid-Holland. Ondernemers, Onderwijs, Overheid en Onderzoeksinstellingen delen kennis op het gebied van circulaire economische initiatieven en werken samen aan een duurzame toekomst.

 

Tachtig deelnemers
Woensdag 15 mei vond alweer de vijfde platformbijeenkomst plaats in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Maar liefst 80 deelnemers uit het Groene Hart waren aanwezig en lieten zich inspireren door acht enthousiaste pitches over verschillende onderwerpen zoals waterstof, gelijkspanning, duurzaam tuinieren, hergebruik van oude deuren, een circulair product om bodemdaling tegen te gaan en duurzaam printen. Na opening door voorzitter George Becht, wethouder Gemeente Woerden, deelde wethouder Robèrt Smits van Bodegraven-Reeuwijk de initiatieven van de gemeente op het gebied van duurzaamheid.

Het enthousiasme van alle sprekers was duidelijk zichtbaar. Het voorbeeld dat het voltanken (50 lt) van je auto met printerinkt € 250.000,= kost, leverde veel verbaasde reacties op. Door minder inkt te gebruiken bij het printen gaan ook in dit voorbeeld economie en duurzaamheid hand in hand.

 

Waterstofchallenge
Hiernaast ook aandacht voor de Waterstofchallenge die van 16-17 mei gehouden wordt in Waddinxveen. Wil je deze internationale challenge live volgen? Kijk dan op https://www.elektricitijdrit.nl/24h4c

Meer informatie over het Platform en het contactformulier is te vinden op www.groenehartwerkt.nl.Binnenkort vind je hier eveneens een compilatie van deze platformbijeenkomst.

De volgende platformbijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 november vanaf 15u00.


Foto: Groene Hart Werkt!

Home