Containerhub Gouda definitief van de baan

donderdag - 7 maart 2019
Containerhub Gouda definitief van de baan

Na jarenlange gesprekken over de mogelijkheden op onder meer Sluiseiland, bedrijventerrein de Goudse Poort en de Cyclus locatie(Kromme Gouwe) is dinsdag door college van BenW van Gouda besloten dat er definitief geen containerhub binnen Gouda komt. Ook het college van BenW Zuidplas heeft besloten tegen de onderzochte containerhublocatie (Kortenoord) binnen hun gemeente grenzen. Daarmee zijn alle onderzochte locaties uit het Panteia onderzoek afgevallen en komt er geen containerhub in Midden-Holland.

 

De besturen van Gouda-Onderneemt en VBG vinden dit een gemiste kans voor de regio, maar hebben in zekere mate begrip voor de aangevoerde argumenten. Voor wat betreft de locatie Goudse Poort zitten Gouda-Onderneemt en de Gemeente Gouda op een lijn. Hier zouden infrastructurele problemen leiden tot het slecht bereikbaar worden van grote delen van Gouda.

Home