Toegangsweg Goudse Poort veiliger

dinsdag - 5 februari 2019
Toegangsweg Goudse Poort veiliger

 foto AD Archieffoto

 

AD zaterdag 2 februari 2019
Van PETER VAN DEN BELT

 

“Toegangsweg Goudse Poort veiliger”

Met een mix van maatregelen wil de gemeente Gouda de weg van en naar Goudse Poort veiliger maken. Het gaat om het stuk tussen de A12 en de kruising met de Van Reenensingel.

 

Op de weg gebeuren geregeld ongelukken waarbij auto’s uit de bocht vliegen of op de andere weghelft belanden.

 

In 2015 zijn al eens maatregelen genomen zoals een duidelijker wegmarkering en bochtschilden, maar die blijken niet afdoende. Uit metingen van de politie blijkt dat automobilisten zich vaak niet aan de snelheid houden, met alle gevolgen van dien.

 

Snelheidscontroles
“Daarom maken we nu met nieuwe maatregelen de toegangsweg Goudse Poort veiliger”, zegt wethouder Hilde Niezen (verkeer, Groen Links). De vangrail in de middenberm wordt verlengd en de politie heeft volgens de gemeente toegezegd regelmatig snelheidscontroles te houden.

 

Later dit jaar volgen meer maatregelen zoals opvallender snelheidsborden en een wegmarkering. De weg wordt ook ‘optisch versmald’ en de binnenbocht wordt verbeterd.

 

Volgens Nico Voogt van Gouda Onderneemt is de aanpak hard nodig. “De aanpak van de hele entree staat al een tijdje hoog op onze agenda. De weg moet bovenal veilig zijn, maar met al die sporen van auto’s in de berm ziet het er ook niet uit. We zien dus graag dat niet alleen de weg zelf wordt aangepakt, maar ook de berm. De weg en de hele entree moet representatief zijn voor Gouda. Het is vaak het eerste wat bezoekers van de stad zien als ze van die kant Gouda binnenrijden. De automobilist moet de indruk krijgen dat hij een stad binnenrijdt die op orde is”.

Home