In memoriam Rinus Snel

vrijdag - 30 november 2018
In memoriam Rinus Snel

 

‘Rinus Snel had een ongelofelijke energie’

 

In Memoriam

 

Op woensdag 28 november is Rinus Snel op 71-jarige leeftijd overleden. Rinus was eigenaar van Snel Shared Logistics en nam in 1990 Stubbe Logistiek in Gouda over waar hij tot aan zijn overlijden directeur-eigenaar van was. Altijd met een ongelofelijke energie en hartelijkheid.

 

Stubbe werd in 1936 opgericht door Hendrik Stubbe, transporteur in het zand en grind. Medio 1950 werd een aanvang gemaakt in tanktransport van onder andere stearine (kaarsvet). Vanaf 1990, na de overname door Rinus Snel, is een start gemaakt met de reorganisatie van transporteur naar totaal logistiek. Sinds 2005 is Stubbe gevestigd aan de Edisonstraat in Gouda in een volledig nieuw onderkomen met alle aanverwante dienstverlening binnen handbereik. Na de overname in 1990 is de tankvloot direct vernieuwd en met de oudere tanks is de tankcontainer opslag in gang gezet. Dit was de start van transportbedrijf naar complete logistieke dienstverlening welke vandaag de dag het tienvoudige

aan omzet genereert. Naast transportondernemer was Rinus Snel ook een liefhebber van oldtimers. Zo was hij bestuurslid en sponsor van Haastrecht Klassiek.


Een woordvoerder van SNEL Shared Logistics meldt: “We zullen zijn ongelofelijke energie en hartelijkheid zeker gaan missen. Nog geen anderhalve maand geleden mochten we Rinus en zijn vrienden met ruim honderd oldtimer vrachtwagens ontvangen bij SNEL wat een geweldige dag is geworden. Dat was de dag van Rinus en zo zullen we Rinus blijven herinneren.”

Rinus was geen nee-zegger, geen ja-knikker maar vooral en boven alles een weldoener voor Gouda! Hij was nauw betrokken bij vele Goudse initiatieven, bij de RHID, Gouda Waterstad, Gouda bij kaarslicht en het Mobiliteitsteam. Aan Rinus Snel is een prachtig mens verloren gegaan.

Home