Consumenten positiever en besteden meer

zaterdag - 21 april 2018
Consumenten positiever en besteden meer

Consumenten hebben in februari 2,6 procent meer uitgegeven dan in dezelfde maand vorig jaar. Aan alle typen producten en diensten werd meer besteed, meldt het CBS.

De bestedingen groeiden harder dan in december en januari, toen de stijging rond één procent lag. Consumenten gaven ruim vier procent meer uit aan duurzame goederen, zoals kleding, woninginrichtingsartikelen en personenauto’s. De uitgaven aan voedings- en genotmiddelen waren bijna één procent hoger, terwijl aan diensten 1,7 procent meer werd besteed. Verder werd 7,4 procent meer uitgegeven aan overige goederen, waaraan vooral het hogere gasverbruik heeft bijgedragen.

Het consumentenvertrouwen is in april met één punt gestegen ten opzichte van vorige maand. Zoveel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid is een fractie gestegen. De waarde van het consumentenvertrouwen komt uit op 25 en schommelt al ruim een jaar tussen de 23 en 26.

Home