'Verbreding A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda moet worden versneld'

donderdag - 22 februari 2018
'Verbreding A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda moet worden versneld'

De verbreding van de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda moet met maximaal twee jaar worden versneld. De provincie Zuid-Holland, regio Midden Holland en de gemeenten Zuidplas, Gouda, Waddinxveen, Rotterdam, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk willen dat. Ze willen het voor elkaar krijgen door de kosten voor versnelling vanuit de regio te financieren. OmroepWest bericht hierover.

 

De rijksgelden voor de verbreding zijn pas in 2023 beschikbaar. De partijen verzoeken de Minister van Infrastructuur en Waterstaat om de haalbaarheid van de versnelling te onderzoeken en daar voor oktober 2018 een besluit over te nemen.

'Niet alleen regionaal, maar ook landelijk beperkt dit knelpunt de economische groei. Hoe eerder het knelpunt wordt aangepakt, hoe beter', zegt Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. 


Snelle aanpak noodzakelijk

De partijen uit de regio benadrukken de noodzaak van een versnelde aanpak van de verbreding van de A20. De A20 is een cruciale route voor het internationale goederenvervoer tussen Rotterdam en Duitsland. Het deel tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda is een groot knelpunt, met veel doorstromingsproblemen.

 

Voor de gemeenten aan de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda leiden de dagelijkse files tot een slechte bereikbaarheid. Met verbreding van de A20 naar 2x3 rijstroken wordt de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid tussen Rotterdam en Utrecht verbeterd.

 

Kijk hier naar de speciale pagina met actualiteiten en standpunten van Gouda Onderneemt ten aanzien van het A20 doorstromingsproject.

Home