Groothandels bezorgen Sligro meer omzet

woensdag - 3 januari 2018
Groothandels bezorgen Sligro meer omzet

Groothandels- en supermarktconcern Sligro heeft de omzet in 2017 met 5,6 procent zien groeien tot circa 3 miljard euro. Het bedrijf moest het vooral hebben van zijn groothandelstak, hoewel tegen het einde van het jaar ook supermarktdochter Emté een verbetering liet zien.


De opbrengsten bij de groothandels van Sligro namen het afgelopen jaar met 7,8 procent toe tot ruim 2,1 miljard euro. Dat was deels te danken aan overnames en aan de samenwerkingsovereenkomst die het bedrijf onlangs sloot met Heineken over de distributie van bier en cider voor de Nederlandse horeca. Op eigen kracht (de zogenoemde like-for-like omzet) werd een groei gerealiseerd van 3 procent.

Supermarkt Emté verloor marktaandeel.
Sligro bracht daarom het afgelopen jaar de strategische opties voor Emté in kaart. Het bedrijf moest daarna erkennen dat de supermarktketen de schaalgrootte mist die nodig is om in een markt met moordende concurrentie het hoofd boven water te blijven houden. Daarom praat Sligro sinds de zomer met partijen die geïnteresseerd zijn in samenwerking.

Sligro overweegt niet een volledige verkoop van Emté, hoewel branchegenoten als Jumbo en Coop belangstelling hebben getoond. De combinatie van groot- en detailhandel leidt volgens het bedrijf evenwel tot aanzienlijke kostenvoordelen. Bovendien levert het de groothandelsdivisie waardevolle inzichten op in de markt waarin zij opereert, zo liet Sligro eerder weten.

In Gouda is een filiaal van Sligro gevestigd aan de Hanzeweg op bedrijventerrein de Goudse Poort. Het filiaal heeft een vloeroppervlakte van 7.000 m2.

Home