Wethouder Daphne Bergman waarnemend burgemeester Beuningen


< TERUG

Op 15 december is bekend geworden dat Daphne Bergman, die op voordracht van D66 in het Goudse college van Burgemeester en Wethouders zit, waarnemend burgemeester wordt in de Gelderse gemeente Beuningen. Bergman zal per 15 januari overstappen en haar huidige werkzaamheden als wethouder met de portefeuille binnenstad, marketing & toerisme, onderwijs, cultuur & erfgoed neerleggen.

De gemeenteraadsfractie en het afdelingsbestuur van D66 Gouda vinden het jammer dat Gouda een goede wethouder verliest, maar zijn blij voor de stap die Daphne kan zetten met het aanvaarden van het waarnemend burgemeesterschap in Beuningen. Fractievoorzitter Thierry van Vugt: “Daphne heeft zich sinds 2002 met passie en volharding ingezet voor Gouda. Sinds 2010 was zij wethouder in het Goudse gemeentebestuur. Het is logisch dat ze nu, in de eindfase van een tweede collegeperiode een uitdaging als deze niet laat schieten. Deze stap wordt haar door D66 Gouda van harte gegund. Afgelopen jaren heeft Daphne zich hard gemaakt voor een Krachtig Gouda, en onze stad staat er nu volgens mij ook zichtbaar beter voor dan enkele jaren geleden. Daphne heeft daar persoonlijk een belangrijk steentje aan bijgedragen. Daar ben ik trots op en ik gun Beuningen deze burgemeester.”

D66 zal zich op korte termijn beraden over de vrijvallende plek in het Goudse college van B&W.

Gouda Onderneemt! feliciteert Daphne van harte en wenst haar veel succes met deze nieuwe stap. Als wethouder zullen wij haar missen!

Delen:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone