Campus Supinfo International University naar Gouda


< TERUG

Het van origine Franse “L’école Supérieure d’Informatique”, tegenwoordig SUPINFO, is een privaat instituut voor hoger onderwijs. Opgericht in Frankrijk in 1965 heeft SUPINFO inmiddels 36 campussen in vele landen in de wereld en meer dan 10.000 studenten. De universiteit richt zich op informatie technology en is een aanzienlijke naam in de markt.

Op 8 februari jongstleden gaf de president van SUPINFO en zijn Chief Strategy Officer ter kennismaking een presentatie voor de gemeenteraad van Gouda in bijzijn van vele vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Tijdens deze presentatie werd officieel aangekondigd om een campus te openen in Gouda.

De hele dag stond in het teken van ontmoeting met als belangrijkste thema de succesvolle samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid in Gouda. Het is vooral deze succesvolle en gestructureerde samenwerking die door SUPINFO geroemd werd.

Tijdens de lunch waarbij uiteenlopende Goudse bedrijven zich presenteerden aan de Franse gasten kwamen vele inspirerende gesprekken op gang. Aanwezig was onder andere de winnaar Ondernemersprijs vorig jaar Technolution, de winnaar van de Ondernemersprijs dit jaar: Ettu, een eerder genomineerde voor de Ondernemersprijs ITzit, iSense, DJi, Van Eesteren/TBI en Vosko. De delegatie bracht ook bedrijfsbezoeken bij Technolution, ITzit, Van Eesteren/TBI en Vosko.

De vestiging van dit prestigieuze instituut in Gouda past naadloos in de plannen die gemeenten en ondernemers samen ontwikkelden in het kader van het Actieprogramma Economie. Hierbij ligt bij onderwijs de nadruk op het aantrekken van hoger onderwijs naar de gemeente. Voorzitter Nico Voogt gaf een presentatie over Gouda Onderneemt en het Actieprogramma economie om te benadrukken dat in Gouda het samenwerken tussen ondernemers en overheid goed georganiseerd en effectief is. Nico Voogt: “Supinfo fits perfectly into our plans and needs! In our historic city with all our benefits on sport, and many Serviceclubs (such as JCI, LIONS club and more), perfect Intercity rail station and so on.”

De richtdatum voor het openen van de campus is september 2018. De beslissing van SUPINFO is genomen na uitgebreide verkenningen en gesprekken met de gemeente die al maanden eerder startten. SUPINFO heeft zich uitgebreid laten informeren over de activiteiten van de vele IT gerelateerde bedrijven en organisaties in Gouda.

Nico Voogt vatte het enthousiasme over de komst van SUPINFO samen op creatieve wijze:

“Like I just said: By working together we’ll make the difference and the progress!

Better is IT to say: SupInfo, Gouda en GoudaOnderneemt:

By working together on it (or better IT ) we’ll make the difference and the progress!“

Impressies van de kennismakingstoernee van SUPINFO in het Gouds bedrijfsleven:

Hier meer info over de hololens.

Hier een introductie van SUPINFO.

Hier de website van SUPINFO.

Delen:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone